Lilja-tyttönen täytti vuoden. Reilu viikko myöhässä kahviteltiin. Liljan äiti oli laittanut pöydän koreaksi, huh, huh! =) Sain tehdä kaakun ja tällä kertaa olinkin tyytyväinen värimaailmaan. Onnea Lilja!
Pohjana gluteeniton 10 munan kakku. Ohjetta alapuolella.
Pohja
10 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia semperin hienoja jauhoja)
2,5 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Voitele kakkuvuoka (jos teet gluteenitonta, huomioi että otat puhtaasta rasiasta). Jauhoita vuoka tavall. tai glut korppujauhoilla. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita kuivat aineeet varovasti muna-sokerivaahtoon seulan läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C (Kiertoilma 155) lämmössä n.40-60 min. kypsäksi.
Täyte:
1 prk lakt. rahkaa
4 dl lakt. vispikermaa
1 dl soseutettuja vadelmia
2 tl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
(2 rkl sitruunanmehua)
Vispaa kerma vaahdoksi, lisää rahkaan sokerit, vadelmasose ja mehu. Lisää viimeiseksi kerma.
Voit halutessasi lisätä kokomaisia vattuja väliin.
Kostuta ja täytä pohjat.
Koristeluun tähän kakkuun meni n. 5dl kermaa ja 1 prk rahkaa.
23072011
Pohjana gluteeniton 10 munan kakku. Ohjetta alapuolella.
Pohja
10 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia semperin hienoja jauhoja)
2,5 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Voitele kakkuvuoka (jos teet gluteenitonta, huomioi että otat puhtaasta rasiasta). Jauhoita vuoka tavall. tai glut korppujauhoilla. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita kuivat aineeet varovasti muna-sokerivaahtoon seulan läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C (Kiertoilma 155) lämmössä n.40-60 min. kypsäksi.
Täyte:
1 prk lakt. rahkaa
4 dl lakt. vispikermaa
1 dl soseutettuja vadelmia
2 tl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
(2 rkl sitruunanmehua)
Vispaa kerma vaahdoksi, lisää rahkaan sokerit, vadelmasose ja mehu. Lisää viimeiseksi kerma.
Voit halutessasi lisätä kokomaisia vattuja väliin.
Kostuta ja täytä pohjat.
Koristeluun tähän kakkuun meni n. 5dl kermaa ja 1 prk rahkaa.
23072011
Voi ku mukavaa köö noot taas syttyny bloginpitämisestä, onhan se aikaaviepää ja joskus pittää ihan pakolla päivityksiä tehä, ettei iha unehu, mutta monta mukavaa ystävää oon tämän harrastuksen kautta saanu! <3
VastaaPoistaKiitos Anne! Tuskastuin Vuodatukseen. Olin ehkä hieman hidas tähän päätökseen, mutta luulen että lopulta on hyvä juttu. Kiitos rohkaisusta! Se kuvien lataaminen oli ihan kamalaa!
PoistaTäällä on monia asioita joita en vielä osaa, mutta tutustun pikkuhiljaa. =)